Бургаска тенис лига за аматьори

За нас

В средата на 2002г. в Морската градина на Варна, Салтанат 120 се основава новият тенис клуб “ВЕЛТО” като името се образува от създателя на клуба Велина Тодорова. Клубът е разположен в границите на имота на известния банкер Атанас Буров.

ТК”ВЕЛТО” е най-ентусиазираният спортен клуб във Варна и е на разположение на всички, които имат желание да спортуват, да се възстановяват, да се обучават и да се забавляват. Още след четвъртата година дойдоха и резултатите: Лиза Сторнетта сребърен медал от Държавното лично първенство до 14г. 2006г. и трето място на Европейско отборно първенство ; Елена Узунова бронзов медал на Държавно лично първенство жени 2006г. и бронзов медал на Държавно първенство на смесени двойки; Даниела Кабакова шампионка на Мастърс до 12г. 2009г.; Камен Димитров бронзов медал на Държавно първенство до 12г. 2010г; ТК”ВЕЛТО” 2-ро място на отборно първенство до 12г. 2010г.; Георги Язмаджиян бронзов медал на Държавно първенство до 14г. 2012г., с успеха си попада в националния отбор на България до 14г. и прави отлични мачове както на сингъл така и на двойки.

Амбициите на ТК”ВЕЛТО” са да създаде удобно и приятно място за хора от всички възвасти, за цялото семейство. Един от приоритетите на клуба е да разшири своята дейност като създаде своя Тенис Академия “ВЕЛТО” за талантливите и амбициозни деца.