Бургаска тенис лига за аматьори

Новини

Последни новини от света на тениса:

[wp_rss_aggregator]

Новини от тенис клуб Велто

ТК “Велто” организира тенис камп за ученици от 1-11 клас през пролетната ваканция!

Публикувано на фев 26, 2017 в Новини | 0 коментара

Нашата чудесна нова програма, в Тенис-клуб „Велто“, има за цел да даде възможност на всяко дете да спортува и развива своите тенис качества. По време на курса нашите треньори ще развиват точността, баланса и координацията на децата.
Нашата цел е да създадем забавна и положителна обстановка с помоща на специално пригодено тенис оборудване. 
Тенис заниманията включват поредица от дейности и игри, които се фокусират върху три основни области:

- Умение за движение
- Умение с топка(подобряване на координацията на очите)
- Умение с ракета

Тренировките включват, удари с топка, улавяне, хвърляне и бягане, което спомага за подобряване на уменията в други спортове.
Като допълнение, децата се учат да слушат инструкции, докато се забавляват и играят на тенис.

Данни за контакт
www.tennis-velto.com
e-mail: velto@tennis-velto.com
моб.тел.: 0897 889 288
тел.: 052 711 457

Д-р Орлин Симов ще работи с ТК “Велто”

Публикувано на фев 7, 2017 в Новини | 0 коментара

Д-р Орлин Симов ще работи с ТК “Велто”

Тенис-клуб “Велто” има радостта, да ви представи Д-р Орлин Симов.

Д-р Симов, ще бъде на разположение и ще помага за възстановяването и правилното хранене на състезателите на клуба, както и на всеки, който има нужда от неговата помощ.

ОРЛИН СИМОВ
Специалист по Спортна медицина, Физиотерапия и Рехабилитация.
Завършва Медицина в МУ Варна, и придобива специалност по спортна медицина в Националната клиника по Ортопедия, Травматология и Спортна медицина „Проф. Шойлев“ в София. Тази година, му предстои защита на втора специалност Физиотерапия и Рехабилитация.
Работил е, в отделението по Ортопедия към Университетска болница „Св.Марина”, а по настоящем е лекар на ПФК “Лудогорец”.
Занимава се с диагностика и лечение на спортни и битови травми, ранна и късна рехабилитация и физиотерапия след ортопедични операции, артроскопии, кръстни връзки, алопластики, счупвания и др.

Специлиазиран в изготвянето на индивидуални програми с цел отслабване, оздравяване и подобряване на спортните постижения.

Данни за контакт
www.tennis-velto.com
e-mail: velto@tennis-velto.com
моб.тел.: 0897/88-92-88
тел.: 052/71-14-57

ТК “ВЕЛТО” – социалната тенис мрежа на Варна

Публикувано на фев 2, 2017 в Новини | 0 коментара

ТК “ВЕЛТО” – социалната тенис мрежа на Варна

Здравейте Приятели!

През последните седмици, тенисът в България отново е на Върха.
Григор Димитров ни накара да вярваме, че тази година ще е специална.

За това ние от тенис клуб Велто с радост ви представяме нoвите ни два корта, напълно реновирани и готови да посрещнат, както любители, така и състезатели и тенисисти от всяка една група. Кортовете са подходящи, както за единично, така и за двойков формат на игра.

За да докаже удобството и насладата от любимата игра, клубът организира любителски турнир в две последователни седмици на единично и двойки.
На финал при сингъла достигнаха Светльо и Дидо, които се поздравиха с много емоции и запомнящи моменти при резултат 9-3 в полза на Дидо.

На двойки не липсваха изненади и красиви разигравания. В крайна сметка двойката на Г.Гергинов и Г.Б. Не допусна загуба и завърши без поражение до края на турнира, с което си осигуриха и първото място.

Ние от ТК Велто, благодарим на всички, които взеха участие в организираните събития. Очаквайте повече за предстоящи турнири и новини от клуба на страницата ни във Фейсбук!

Данни за контакт
www.tennis-velto.com
e-mail: velto@tennis-velto.com
моб.тел.: 0897/88-92-88
тел.: 052/71-14-57

Тенис клуб “Велто” организира зимна кампания “Challenge your opponent”

Публикувано на ное 12, 2015 в Новини | 0 коментара

Тенис клуб “Велто” организира зимна кампания “Challenge your opponent”

Играта започна на 09.11.2015г.

 

След като открихме тенис лигата в ресторант '' Хамбара '' с награди и много добро настроение, вече започна и същинската час на корта.

Първи на корта излязоха Кирил Атанасов и Илко Цветков, с победата се поздрави Атанасов с 7/4. Той продължи с доброто представяне и през следващия ден, като отново победи след много оспорван мач с 7/6 Стилян Георгиев. Така Атанасов е вече с две победи от два мача.

Пожелаваме на всички участници много забавления и успехи на корта

Държавен турнир ТК ”ДЕМА”

Публикувано на ное 2, 2015 в Новини | 0 коментара

Държавен турнир ТК ”ДЕМА”

Завърши и последния турнир за юноши и девойки  до 16 год. за тази година от календара на БФТ. Той се проведе в град София на тенис комплекс ДЕМА. Нашия клуб беше представен от Тихомир Тодоров и Ивайла Градинарова.

Тишомир започна участието си от квалификациите. Там в 1-ви кръг той се справи с  Денис Тръпков от ТК" ЛЕВСКИ" с резултат 6/1,7/5. За влизане в основната схема Тихомир игра с Петко Петков от СлБом, но за съжаление отстъпи с резултат 6/3,6/2. Въпреки загубата той имаше повод за радост, след като спечели жребият за щастлив губещ и така попадна в основната схема. Там в 1-ви кръг се справи с участващия с WC представител на ТК"ДЕМА" Алекс Арсов с резултат 6/4,7/5. На 1/8 финалите Тихомир излезе на корта срещу 4 поставен в схемата Христо Валеов от ОКСп и след много оспорван и драматичен мач нашия представител приключи участието си в турнира с резултат 6/2,5/7,6/7(4).

Другият наш представител Ивайла Градинарова започна участието си директно от основната схема, където беше поставена под номер 4 и почиваше в първия кръг. На 1/8 финалите в много оспорван мач срещу Никол Михайлова от Левски, Ивайла се пребори с резултат 1/6,6/4,6/4. На 1/4 финалите също имаше много тежък мач срещу Никол Димитрова отново от Левски, но и там тя показа характер и излезе крайния победител от срещата с резултат 6/4,6/7(5)6/4. За съжаление силите и стигнаха до тук и тя загуби на 1/2 финала от поставената под номер 1 в турнира Александрина Илиева с резултат 6/2,6/2. Така тя подпечата доброто си представяне в тази година с още едно отличие.

 Пожелаваме пълноценна и успешна подготовка на всички наши състезатели за зимните държавни първенства, които ще се проведат в началото на следващата година. 

ТК “Велто” с медал от турнира “Девин Мастърс”

Публикувано на окт 19, 2015 в Новини | 0 коментара

ТК “Велто” с медал от турнира “Девин Мастърс”

Завърши мастърс турнира за осемте най-добри тенисисти за всички възрасти. Нашия клуб беше представен от Лилия Димова до 14 год., Ивайла Градинарова 16 год. и Камен Димитров до 18 год.

Най-добър резултат постигна Градинарова, която завърши с бронзов медал. В груповата фаза на турнира тя отстъпи на държавната шампионка в тази възраст Сара Мазрашка с резултат 1/6,2/6. Във втория мач тя трябваше да играе срещу Микаела Константинова, но състезателката на ТК"ДЕМА" се отказа от турнира поради контузия и последния мач беше решаващ за класиране на полуфиналите. Ивайла изигра страхотен мач срещу Катерина Танева и с резултат 6/2,7/5 се класира за разпределянето на медалите. На 1/2 финала тя загуби от Александрина  Илиева с резултат 3/6,1/6. За 3 място Градинарова трябваше да се изправи срещу Михаела Кафтанова от ТК"ДЕМА", но състезателката на ДЕМА се отказа преди мача поради контузия и така Ивайла взе бронзовия медал.

Лилия Димова също направи много добър турнир, но за съжаление остана четвърта - на крачка от медалите. На 1/2 финалите тя отстъпи от бъдещата шампионка Елена Тренчева от ТК"Малееви". В спора за бронзовия медал Лилия се изправи срещу състезателката на ТК"Черно Море" Беатрис Спасова и след много оспорван мач Димова загуби битката за медал с резултат 6/7,5/7.

При най-големите Камен Димитров остана на 5 позиция. След груповата фаза на турнира Камен остана с една победа на Георги Язмаджиян с резултат 6/1,6/1 и две загуби от бъдещия шампион Мартин Димитров с резултат 3/6,2/6 и Росен Найденов с 2/6,1/6. Така Камен трябваше да продължи да се бори за разпределяне на местата от 5 до 8 място. В последния мач за 5 място той се изправи срещу Юри Хачатрян от ТК"ДЕМА" и след победа на Камен с 7/6,7/5, нашият състезател зае 5 позиция.

ТК "Велто" с медал от турнира "Девин Мастърс"

Държавен турнир за юноши и девойки  до 16 години, гр. Сливен

Публикувано на окт 2, 2015 в Новини | 0 коментара

Държавен турнир за юноши и девойки  до 16 години, гр. Сливен

От 25 до 29 септември  в град Сливен се проведе държавен турнир за юноши и девойки  до 16 год. В него участие взеха Ивайла Градинарова и Тихомир Тодоров. Тихомир започна от квалификациите и там се справи с  шестия до 14 години Петко Петков от ТК "Славия Бомел" с резултат 1/6 6/4 6/3 и се класира за основната схема. В първи кръг Тихомир Тодоров нямаше абсолютно никакви проблеми срещу Димитър Николов от ТК Железничар Пловдив и успешно завърши двубоя с резултат 6/1 6/0. На 1/8 финалите Тихомир отпадна от Том Гамков с резултат 3/6 2/6.

Другата наша състезателка Ивайла Градинарова започна директно от основната схема. Там тя беше поставена под номер 7 и почиваше в първия кръг, а на 1/8 финалите се изправи срещу състезателката на ТК'' Черноморец" Бургас  Александра Златарова. След много качествен мач Ивайла победи с резултат 6/4 6/4. На 1/4 финалите тя трябваше да играе с Михаела Гаджева и първия сет го загуби с 3/6, последва отказ на Ивайла.

Следват последните мастърс турнири  от 12 до 16 октомври за всички възрасти.

Седмица на движението в ТК “Велто”

Публикувано на сеп 23, 2015 в Новини | 0 коментара

Седмица на движението в ТК “Велто”

ТК "Велто" отбеляза MOVE Week - Европейската седмица на физическата активност и спорта с открит урок по тенис за деца. Събитието се проведе на 21 септември, понеделник на кортовете на клуба в Морската градина във Варна. Почивните дни не попречиха на децата да посетят кортовете на тенис клуб "Велто" във Варна и участници определено не липсваха. Освен треньорите на ТК "Велто", в уроците взе участие и Зоя Чавдарова, която е вече доказан републикански шампион по тенис в инвалидни колички. 

Благодарим на всички участници, както и на Зоя Чавдарова за своето участие в събитието на ТК "Велто" по случай седмицата на движението.

 

 

Пореден успех за Зоя Чавдарова на международен турнир по тенис в инвалидни колички

Публикувано на сеп 14, 2015 в Новини | 0 коментара

Пореден успех за Зоя Чавдарова на международен турнир по тенис в инвалидни колички

За пореден път тази година Зоя показа високи резултати в тениса. По време на Bucharest Open  Wheelchair Tennis в края на този Август, Зоя достигна до полуфинал в категория сингъл. При двойките, Зоя заедно със партньорката си Мариска Вентер от Южна Африка, се класираха на  второ място.

Тази година Зоя Чавдарова се състезава за ТК “Велто” и се подготвя  усилено с треньора Николай Парасков. От март до момента тенисистката успя да постигне много високи резултати като стана шампион на България при жените и при смесените двойки, и успя да се изкачи до 116-то място в световната ранклиста .

Участията  на Зоя в международни турнири, както и нейната подготовка се осъществяват благодарение на дарителски средства и доброволната подкрепа на екипа на ТК “Велто” и Сдружение ЗА ТЕБ. Чрез тази подкрепа Зоя получи възможност да се развива в избрания от нея спорт. Ако искате също да и помогнете, можете да го направите като се свържете с нас или  Сдружение ЗА ТЕБ.

Зоя втора отляво на дясно

Държавен турнир за мъже, гр. Русе

Публикувано на сеп 14, 2015 в Новини | 0 коментара

Държавен турнир за мъже, гр. Русе

На 9 септември на кортовете в град Русе се проведе държавен турнир за мъже. Нашият клуб беше представен от Камен Димитров. Той започна турнира от квалификации, в който се справи без проблем с Александър Стояновски от ТК”Левски” с резултат 6/1,6/2 и така се класира за основната схема. В първи кръг Камен Димитров се изправи срещу представителя на ТК”Царевец” и без никакви проблеми се класира за 1/8 финалите с резултат 6/0,6/1. Там го чакаше поставения под номер 6 и миналогодишен финалист от турнира Николай Драганов от ЛокоПл. За съжаление в много оспорван и качествен мач Камен загуби с резултат 3/6,6/3,1/6.

Пожелаваме му успех в предстоящите турнири до края на годината!