Бургаска тенис лига за аматьори

Варна, ТК “Черно море Елит” Държавен турнир до 12 г.

Публикувано на сеп 8, 2014 в Новини | 0 коментара

Варна, ТК “Черно море Елит” Държавен турнир до 12 г.

Трите състезателки на ТК „ВЕЛТО“ – Ивайла Градинарова, Лилия Димова и Симона Георгиева бяха поставени в първи кръг от основната схема на турнира.

Ивайла Градинарова преодоля на осминафинал Мирела Шкумбова от Банкя. Състезателката ни загуби първия сет с 2/6, но в следващите два показа много добра игра и резонно ги спечели с 6/1; 6/1. На четвъртфинала тя отпадна от представителката на домакините Марина Христова, след загуба с 2/6; 3/6.

Лилия Димова загуби на осминафинал от Катерина Димитрова – Локо98 с 1/6; 3/6.

Симона Георгиева също отпадна на осминафинал. Тя отстъпи на Стела Пеева от „Черноморец“ Бургас с 0/6; 2/6.

Трите ни състезателки взеха участие и при двойките, където в първи кръг бяха поставени.

Симона Георгиева и Марина Христова от Елит – Варна победиха Радина Терзийска – ТК „15-40“ и Мирела Шкумбова от Банкя с 6/1; 6/1 на четвъртфинала. На полуфинал загубиха с 0/6; 2/6 от Беатрис Спасова „Елит – Варна“ и Берна Яхе – Локо98.

Ивайла Градинарова участва заедно с Велина Минчева от „ППТ“. На четвъртфинала те се справиха с Бианка Топалова от „Цар ГО“ и Ивана Боболова от „Пр ВТ“ в два сета – 6/4; 6/1. На полуфинал те срещнаха друга двойка, в която имаше представителка от „ВЕЛТО“ – Лилия Димова и Елена Кралева от „Галакси“ Бургас. Димова и Кралева победиха по пътя си към полуфиналите Валерия Бесова от „Черноморец“ Бургас и Катерина Димитрова от Локо98 с резултат 6/2; 6/3.

Полуфиналът с представителки от „ВЕЛТО“ се реши в драматичен тайбрек спечелен от Лилия Димова и Елена Кралева с 6/1; 0/6; 13/11.

За да триумфират със златото Димова и Кралева трябваше да се справят само с още една двойка – Беатрис Спасова от домаките „Елит“ – Варна и Берна Яхе от Локо98. Много добра игра от тяхна страна и победа в два сета с 6/4; 6/3. За пореден път представителка от „ВЕЛТО“, намира място на най-високото стъпало на почитната стъбичка.

Поздравления!

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>